År 2 Loggbok

Hej!

Nu närmar sig julen med stormsteg. Bara en vecka kvar. Det märks på eleverna att de börjar bli trötta och behöver få vara lediga. Vecka 51 har vi många roliga julaktiviteter. Hälsningar Karin och Kalle

Måndag 17/12: Julsjung i matsalen tillsammans med Petri och Peter.

Tisdag 18/12: Julfilm på Kulturhuset.

Onsdag 19/12: Äntligen bad! Vi badar tillsammans med åk 1 fram till lunch.

Torsdag 20/12: Läsläxa. Loggbok. Idrott inne på sporthallen. Ombyte, inneskor, handduk. Gärna en tomteluva om ni har.

Fredag 21/12: Juldans ute på gården.

Hej!

Idag torsdag har vi haft en helt fantastisk dag! Vi har fått vara cirkusartister tillsammans med Nordcirkus. Hela dagen har vi tränat och övat på olika konster. Enhjuling, klot, tygklättring, trapets, bollar, sjalar, akrobatik på matta osv. Alla har varit så modiga och testat på saker de aldrig gjort förut. Bli inte förvånade om era barn önskar sig olika bollar, Devilsticks, Diablon eller tallrikar i julklapp. Eleverna ville att jag skulle skriva namnet på hemsidan där det finns att köpa: flerbollar.se.  Veckan som kommer blir det lucia på torsdag i kyrkan. 

Henrys Beach Free set - Kullager diabolo med pinnar
Diabolo

Vecka 50

Klass 2 med Nordcirkus Daniel och Anitra.

Måndag 10/12

Tisdag 11/12

Onsdag 12/12: Idrott ute i 30 minuter.

Torsdag 13/12: Lucia i kyrkan klockan 9.00 .Läsläxa. Loggbok

Fredag 14/12:

Sousou och hennes kora.

Hej !

Den här veckan har vi påbörjat ett arbete om Astrid Lindgren och alla hennes karaktärer. Eleverna är intresserade och det blir nog ett spännande jobb. Konserten vi fick lyssna på i måndags var verkligen bra. De spelade på ett instrument som heter kora. Eleverna fick testa att spela och vi fick även dansa tillsammans med Sousou och Maher.  På torsdag vecka 49 kommer vi att få besök av Nordcirkus från Järpen. Vi kommer att vara i sporthallen och lära oss lite olika cirkuskonster. Det är bra om eleverna har inneskor och mjuka kläder som är sköna att röra sig i.  Jag vill också påminna om att skolan har lov på måndag den 3/12. Jag önskar er alla en mysig första advent. Hälsningar Karin

vecka 49

Måndag 3/12: LOV

Tisdag 4/12:

Onsdag 5/12:

Torsdag 6/12: Nordcirkus på sporthallen. Mjuka kläder och inneskor. Loggbok. Ingen läsläxa men läsa gärna ändå.

Fredag 7/12:

Hej!

Nu har orangutangen Alba äntligen kommit. Hon hade med sig medaljer till eleverna för att de är apbra kompisar. Vi har skrivit presentationer av oss själva till Alba så att hon kan lära känna klassen. Just nu tränar vi lite extra mycket på att skriva. Uppmuntra gärna till att skriva och läsa. Jag vill också påminna er om att eleverna är lediga måndagen den 3/12. Det är också dags att luskamma lite.  Ha en trevlig helg! Hälsningar Karin

Vecka 48

Måndag 26/11: Konsert med Sousou Maher Cissiko i klassrummet.

Tisdag 27/11:

Onsdag 28/11: Inget bad

Torsdag 29/11: Läsläxa. Loggbok. Skridskor, hjälm, överdragsbyxor, handskar och halsskydd om ni har. Annars en högkrage.

Fredag 30/11:

Alba

Kikärtor och tandpetare

Hej! Den här veckan har vi byggt med kikärtor och tandpetare på tekniken. Eleverna fick göra en ritning och sedan bygga. Tyvärr är det inte så hållbara byggen. Då kikärtorna torkar rasar det. Men det var roligt och de fick tänka efter hur man ska bygga för att det ska bli stadigast. Vi har läst många böcker och jag har märkt att flera elever fick bättre flyt i sin läsning. Så viktigt att ni läser hemma med era barn. Det gör skillnad. Ha en trevlig helg! Hälsningar Karin ps: Har inte listat ut detta med bilderna ännu…… 

Vecka 47

Måndag 19/11: 

Tisdag 20/11:

Onsdag 21/11: Osäkert om badet.

Torsdag 22/11: Läsläxa. Loggbok. Skridskor, hjälm, överdragsbyxor, handskar och halsskydd om ni har. Annars en högkrage.

Fredag 23/11: 

vecka 46

Hej! Veckan som gått var toppen! Nu laddar vi för nya upplevelser. I fredags fick vi träffa två söta hundvalpar, Bella och Boris. Tack för det! Ber om ursäkt för att bilderna är vända åt fel håll men jag blir inte klok på hur jag ska göra…..

Vecka 46 är det barnboksvecka så vi kommer att läsa extra många böcker under veckan.Försök att läsa varje dag hemma också. Jag börjar med utvecklingssamtalen den här veckan. Ni är så Välkomna!

Måndag 12/11: 

Tisdag 13/11:

Onsdag 14/11: Osäkert om badet. Vaccination.

Torsdag 15/11: Läsläxa. Loggbok. Skridskor, hjälm, överdragsbyxor, handskar och halsskydd om ni har. Annars en högkrage.

Fredag 16/11: 

Hej!

Nu är vi i gång efter lovet. I dag har vi varit på teater i sporthallen. Victors Vidunderliga värld. Det var både cirkus och trolleri. Klassen gav föreställning 122 poäng av 140 möjliga. 

Vecka 45

Måndag 5/11: Teater

Tisdag 6/11:

Onsdag 7/11: Osäkert om badet.

Torsdag 8/11: Läsläxa. Loggbok. Skridskor, hjälm, överdragsbyxor, handskar och halsskydd om ni har. Annars en högkrage.

Fredag 9/11: Biblioteket.

Hej!

I onsdags var vi till Vävstugan och hälsade på. Det var en trevlig förmiddag. Vi fick väva och så fick vi fika. Vi fick även svar på mysteriet med bananerna. Det var en orangutang som heter Alba som varit i vårt klassrum. Alba ska komma och hälsa på men känner sig lite orolig för hur Alba ska klara av det. Vi håller nu på att förbereda oss på Albas besök. Vi lär oss mer om orangutanger och pratat om vilka regler som gäller i vår klass och hur vi ska vara mot varandra för att alla ska trivas. Hälsningar Karin

Vecka 43

Måndag 22/10:

Tisdag 23/10:

Onsdag 24/10: Inget bad.

Torsdag 25/10: Idrott inne på sporthallen. Ombyte, inneskor och handduk. Läsläxa. Loggbok.

Fredag 26/10: De som vill får klä ut sig.

Hej!

Den här veckan hände det något märkligt i vårt klassrum. När vi kom in från rasten hade någon/några lämnat 11 bananer lite överallt och stökat ner. Ett litet mysterium. Vi skrev efterlysningar och satte upp över hela skolan men vi har ännu inte lyckats lösa mysteriet. Vi får se vad som händer nästa vecka.

Vecka 42

Måndag 15/10:

Tisdag 16/10:

Onsdag 17/10: Inget bad. Vi går till Vävstugan och hälsar på.

Torsdag 18/10: Idrott inne på sporthallen. Ombyte, inneskor och handduk. Läsläxa. Loggbok.

Fredag 19/10:

Vecka 40

Måndag 1/10:

Tisdag 2/10: Föräldramöte 18.00 i klassrummet. Välkommen!

Onsdag 3/10: Inget bad.

Torsdag 4/10: Idrott inne på sporthallen. Ombyte, inneskor och handduk. Läsläxa. Loggbok.

Fredag 5/10: Biblioteket

Hej! Den här veckan har vi jobbat med luft. Vi har tillverkat raketer med hjälp av ballonger och sugrör. Vi har gjort luftkanoner och testat en airzooka. En väldigt rolig vecka. eleverna har även skrivit helt fantastiska sagor om myror. Jag är så stolt över mina elever! Ni ska vara stolta över era barn!  Tisdagen den 2/10  klockan 18.00 har vi föräldramöte i klassrummet. Hoppas ni kan komma. Trevlig helg! Hälsningar Karin

Vecka 39

Måndag 24/9:

Tisdag 25/9:

Onsdag 26/9:

Torsdag 27/9: Idrott ute. Läsläxa. Loggbok.

Fredag 28/9:

Vecka 38

Hej!

Veckorna rullar på och jag har glömt att meddela att Kalle Persson jobbar med mig i klassen nu. Det känns bra och jag tror att alla barn tycker det är toppen. Under veckan som gått har vi skrivit en gemensam bok om två myror som heter Luna och Kasper. Vi ska läsa upp den för åk 1 och förskoleklass. Vi håller på att träna oss på att skriva sagor. Det blir säkert fler. Trevlig helg! Hälsningar Karin

Måndag 17/9:

Tisdag 18/9:

Onsdag 19/9: Inget bad. Vi har skoljoggen. Vi kommer att gå eller springa 2,5 km.

Torsdag 20/9: Idrott ute. Ombyte och handduk. Kläder efter väder. Läsläxa. Loggbok.

Fredagen den 21/9 :

Hej!

Vi har haft en fantastisk dag med pensionärer från SPF i dag på Hembygdsområdet. Vi har fått göra luffarslöjd, kärna smör , spelat kula, snörlekar och provat på att ha gammaldags skoldag i den gamla skolsalen. Så här borde alla skoldagar vara.

Trevlig helg ! Hälsningar Karin

Vecka 37

Måndag 10/9:

Tisdag 11/9:

Onsdag 12/9: Inget bad.

Torsdag 13/9: Idrott ute. Ombyte och handduk. Kläder efter väder. Läsläxa.

Fredagen den 14/9 :

Vecka 36

Måndag 3/9:

Tisdag 4/9:

Onsdag 5/9: Inget bad.

GammeldagenTorsdag 6/9: Idrott ute. Ombyte och handduk. Kläder efter väder. Läsläxa.

Fredagen den 7/9 kommer vi att  ha en dag på hembygdsområdet tillsammans med pensionärer.Vi ska få uppleva hur det var ”förr i tiden”.
Eleverna kommer att få klä sig i tidsenliga kläder.Vi har kläder att låna ut, men har ni egna kläder så är det helt okej. Vi har lånat kläder från Västerbottens museum.Vi äter lunch på skolan.En del av dagen är vi utomhus, därför behövs kläder efter väder.Vi samlas på skolan kl 8.00 och dagen slutar på skolan kl 13.00.

Hälsningar Karin