År 2 Loggbok

v.15

Vi har fortsatt att jobba med geometriska objekt i matten, men även börjat med liter och deciliter. I svenskan har vi bland annat gjort en “diagnos” i skrivande där vi kollade efter hur eleverna klarar av att skriva meningar, använda stor bokstav och punkt, samt skriva en berättelse med början, mitten och slut. Vi har pratat om friktion i no, och börjat arbete med religionerna i so.

Det är fortfarande skolplikt som gäller, MEN känner man symtom som, snuva, torrhosta eller att man har feber ska man stanna hemma. Det finns en info att läsa på skolans hemsida. Ha koll på hemsidan då direktiven snabbt kan ändras. Skulle ert barn vara hemma är det bra om ni hör av er om läxa utifall att barnet är hemma mer än en dag. 

Det saknas fortfarande en del mailadresser så skicka den till oss så snart som möjligt om du inte redan gjort det. 

anna.norlin@aselecentralskola.se

kim.haldebo-englund@aselecentralskola.se 

Vi vill också påminna om att föräldrar som följer sina barn, INTE ska vara i klassrummet eller hallen, detta för att minska smittspridning. 

Att tänka på inför nästa vecka:

Måndag: Vi går igenom läsläxa.

Tisdag: På grund av covid-19 har skolan i samråd med Lotta på badhuset bestämt att ställa in simundervisningen resten av terminen. Det blir istället uteaktivitet som inte kräver ombyte. 

Onsdag: Vi kommer att ha en mindre friluftsdag där vi går till Blåviken. Vi kommer att äta lunch som vanligt på skolan. Det behövs inget fika, det man kan ta med sig är något enkelt till “fruktstunden”, som vanligt om man vill. Givetvis gäller kläder efter väder. 

Torsdag: Idrott skidor
Fredag: Långfredag lediga

Vid sjukanmälningar så kan ni ringa expeditionen eller lågstadiets lärarrummet.

exp: 0941-14100 

Lärarrum: 0941-14126 (säkrast mellan 7.45-8.00)

Ni kan även maila oss.

anna.norlin@aselecentralskola.se

kim.haldebo-englund@aselecentralskola.se

Kim & Anna