År 2 Loggbok

Hej allihopa!

Skolavslutningsdagen är här. Vi har haft en annorlunda men bra termin. Eleverna har jobbat på bra. 

Vi hade som förhoppning att vi skulle få visa elevernas avslutningssång digitalt, dock måste vi meddela att vi inte får göra detta på grund av GDPR. Eleverna kommer ändå få se sitt och övriga klassers uppträdande vilket är huvudsaken. 

Vi vill också passa på att tacka för den här terminen och önska en härlig sommar! 

Höstterminen startar den 19:e augusti! Som organisationen ser ut nu kommer både Anna och Kim vara kvar i gruppen. 

Sköt om er!

Anna, Kim och Carry 

v.24 

Då var sista skolveckan i årskurs 2 här. I tisdags var vi på utflykt för att titta på småkryp, allt gick bra och vi hade en bra dag. 

I övrigt har vi försökt att jobba klart med påbörjade saker.

Att tänka på inför nästa vecka

Måndag: Brännbollsdag, kläder efter väder. Kan vara bra att ha keps om det är soligt. Vattenflaska är också bra att ha. Vi kommer bara att vara ute på förmiddagen så vi äter lunch som vanligt på skolan, alltså behövs inget fika, utöver det man normalt brukar ha med till lässtunden. 

Tisdag: Vi kommer att städa och ta hem saker som inte behöver vara kvar på skolan, kan därför vara bra att ha med sig en plastpåse. Vi vill också att eleverna börjar ta hem saker som ligger på hyllorna som inte behövs de sista dagarna, detta för att underlätta städningen. 

Torsdag: Inspelning av avslutningssången på Åsele Kulturhus. 

Ingen idrott.

Tidig skolskjuts för de som har det, 13.10.

Fredag: Skoldagen börjar 10.00. Eleverna med skolskjuts går alltså senare så de är här kring 10.00.

Eleverna kommer att få korv med bröd på skolan och fika. Vi kommer att se 9:ornas avslutningsprogram digitalt i klassrummen. 

Skoldagen håller på till 13.00. 

För de elever som har fritids efter skoldagen kommer ett kraftigare mellanmål att erbjudas.

v.23

Vi har i veckan jobbat med faktatexter, eleverna har fått skriva om en insekt. I matten har vi fortsatt med repetitionsidor i boken. Vi var också på simhallen och testade båtarna vi byggde. 

Arbetet med religionerna är också avslutat.

Vi närmar oss skolavslutning, vi vill påminna er som inte lämnat in lappen om godkännande att filma ert barn på skolavslutningen att lämna in det. I skrivande stund vet vi inte så mycket mer kring skolavslutningen än den info som är utskriven på hemsidan.

Att tänka på inför nästa vecka

Måndag: Eleverna är lediga

Tisdag: Utflykt, vi kommer att gå till Blåviken för att titta efter småkryp. Har man en fjärilshåv som man inte är alltför rädd om får man ta med den, en genomskinlig burk att stoppa insekten i medan vi undersöker den är också bra om man har. Samt något att dricka ur.

Vi kommer att ta med och grilla hamburgare, de får varsin 90g hamburgare tycker man det är för lite får man skicka med extra matsäck, men tänk på att det är vanlig skoldag, så ingen läsk kakor eller godis. 

Torsdag: Idrott ute, inget ombyte. Förhör läsläxa. 

v.22

En kort vecka är till ända. I matten har vi jobbat med meter och kilometer, samt kilogram och gram. I svenskan har vi försökt göra klart påbörjade saker.

På tekniken har vi byggt båtar av mjölkpaket som vi ska testa framöver.  

I tisdags var vi på besök på musikskolan och Petri. Vi fick se och höra olika instrument. Anledningen till detta var att i årskurs 3 får eleverna möjlighet att gå med i musikskolan. Ni får ett separat papper om detta, finns intresse för att vara med kan ni lämna ifyllda papper till klassföreståndare så vidarebefordrar vi till Petri. 

Vi har också skickat hem ett papper där ni ska bestämma om ni godkänner att vi får filma och lägga ut en film på ert barn, där de sjunger avslutningssången. Detta eftersom skolavslutningen i år kommer att se annorlunda ut. 

Svara på blanketten och ge den till Kim eller Anna under nästa vecka. 

Nästa vecka är som tidigare nämnts full skolvecka. 

Måndag: Vi går igenom läsläxa. “Deckarklubben ögon och öron”

Tisdag: Inget bad, annan aktivitet som inte kräver ombyte

Torsdag: Idrott ute, krävs inget ombyte. Förhör läsläxa.

V 21

Vi har jobbat med att uppskatta längder på olika saker, samt pratat om kilometer, meter och centimeter. De har också fått möta begreppet omkrets. I svenskan har vi jobbat med läs och skrivuppgifter.  I So har vi fortsatt med religionerna kristendom, judendom och Islam.

Veckans grej of the week var regalskeppet Wasa. 

Uppmärksamma att v.22 är en hel skolvecka. Enligt en gammal matsedel står det att eleverna har lov torsdag och fredag den veckan, så är det alltså INTE. Vi är osäkra på vilken matsedel ni har fått hem och därför meddelar vi detta. Matsedeln som är på hemsidan är rättad. 

Måndag: Vi går igenom läsläxa (kommer se annorlunda ut eftersom det är kortvecka). Eleverna fyller i på läxpappret de fick i veckan.

Tisdag: Inget bad, annan aktivitet som inte kräver ombyte.

Torsdag: LEDIGA

Fredag: LEDIGA

Det är fortfarande skolplikt som gäller, MEN känner man symtom som, snuva, torrhosta eller att man har feber ska man stanna hemma. Det finns en info att läsa på skolans hemsida. Ha koll på hemsidan då direktiven snabbt kan ändras. Skulle ert barn vara hemma är det bra om ni hör av er om läxa utifall att barnet är hemma mer än en dag. 

Det saknas fortfarande en del mailadresser så skicka den till oss så snart som möjligt om du inte redan gjort det. 

anna.norlin@aselecentralskola.se

kim.haldebo-englund@aselecentralskola.se 

Vi vill också påminna om att föräldrar som följer sina barn, INTE ska vara i klassrummet eller hallen, detta för att minska smittspridning. 

Vid sjukanmälningar så kan ni ringa expeditionen eller lågstadiets lärarrummet.

exp: 0941-14100 

Lärarrum: 0941-14126 (säkrast mellan 7.45-8.00)

Ni kan även maila oss.

anna.norlin@aselecentralskola.se

kim.haldebo-englund@aselecentralskola.se

Kim & Anna