Loggbok

Veckobrev inför v.3

Då var skolan igång efter ledigheten. Hoppas alla haft en bra ledighet trots omständigheterna. Vi har fortfarande ett allvarligt läge gällande covid och det är viktigt att stanna hemma vid symptom. Håll koll på hemsidan med jämna mellanrum eftersom restriktionerna kan ändras.

Som ni kanske har hört av era barn kommer Helena inte att fortsätta sin lärartjänst som hon haft under hösten. Istället kommer Daiva Silere att ersätta henne. Helena kommer att stanna kvar i klassen som assistent. Denna förändring kommer att verkställas den närmsta tiden, i dagsläget vet vi inte exakt datum. Så tills vidare är Helena kvar på lärartjänsten. 

Idrotten kommer att vara utomhus till och med v.4. Dock kommer vi att ha bad på fredagar så fort badet är lagat. 

Att tänka på inför nästa vecka 

Måndag: Vi går igenom och delar ut läxa. Kompassresan “Vargar i Östergötland”, Matteläxa 10, Engelska, text och glosor.

Idrott: Ute behövs inget ombyte, kläder efter väder.

Torsdag: Läxförhör Engelska, text + glosor

Fredag: Läxförhör Vargar i Östergötland

Idrott: I dagsläget inget bad.

Loggbok inför v.51

I måndags fick vi se ett fint luciatåg i kyrkan där eleverna skötte sig riktigt bra. Vi fick också fika som Kristina Oderstål ordnat till klassen, så det tackar vi för. I matten har vi fortsatt att jobba med digital tid och räkna med den. Hur lång tid det är mellan vissa klockslag, lite klurigt har det varit. 

Vi hade också ett litet läxförhör i geografi, det var också lite klurigt. 

Nästa vecka är det som känt kortvecka, vi går bara måndag till onsdag. Tidig skolskjuts på onsdag och vi slutar 13.00. 

Skolan börjar igen onsdag den 12:e januari, klockan 8.00.

Att tänka på inför nästa vecka 51.

Måndag: Julbad på idrotten.

Tisdag: Efter lunch går vi upp på Kulturhuset för att se bio.

Onsdag: Tidigare sluttid, 13.00.

Nästa vecka, läxfria 🙂

Veckobrev inför v.50

Hej! Då var denna vecka slut. Vi har börjat skriva våra julberättelser på datorn, eleverna har jobbat på bra. I matten stannade vi upp lite och arbetade utanför boken för att ordentligt jobba med digitala klockan innan vi fortsätter. 

Nästa vecka kommer det att bli en schemaändring på måndag. Idrotten ställs in för båda grupperna och istället går vi till kyrkan för att se niornas luciauppträdande. 

Vi tänker inte ha någon engelskaläxa den här veckan utan vi planerar att jobba ikapp i boken istället. Däremot kommer vi att ha ett litet läxförhör i geografi.

Att tänka på inför nästa vecka

Måndag: Ingen idrott, vi går igenom läxorna

Torsdag: Läxförhör geografi

Fredag: Läsläxa förhör, Bad.

Loggbok inför v.49

Ännu en vecka avklarad och vi närmar oss julledighet. Nu på måndag den 6/12 är eleverna ledig från skolan eftersom vi har planeringsdag. Vi kommer att ha läxa ändå och går igenom den på tisdag istället. 

I övrigt har vi börjat litegrann med digital klocka vilket var ganska svårt för flera. Vi fortsätter att träna. Vi har också börjat skriva berättelser med jultema. 

Tillsammans med Malin har vi bestämt att det kommer bli bad ända fram till jul. Så idrottsplaneringen ni fick hem i höstas kommer att misstämma. Som tidigare är det bara fredagar det gäller. Sista skolveckan (v.51) kommer det också bli bad på måndag (idrottstiden). 

Läxa: Svenska, “En hytta i Småland”

Engelska, “I’m looking for a skirt” + glosor

Matte: Övningsblad 

Att tänka på inför nästa vecka:

Måndag: LEDIGA

Tisdag: Vi går igenom läxa.

Torsdag: Förhör Engelska text+glosor

Fredag: Förhör läsläxa idrott bad. 

Svenskaläxan www.inlasningstjanst.se 

Inloggning: förnamn.efternamn@aselecentralskola.se  

Lösen: 12345678

OBS! har man åäö byter man ut mot a eller o.

Vi har också en tjänst från biblioteket som vi ska börja använda. Tjänsten heter Ugglo där man kan låna böcker digitalt där man kan läsa själv eller lyssna. Tjänsten finns på www.ugglo.se där man bara behöver skriva in en klassrumskod och sen välja sitt namn för att komma till sin bokhylla.

Kod 4:1 G5A6G4

Kod 4:2 N7Y2E4