Quiculum

Fr.o.m. 1/1 2024 har Åsele Centralskola bytt system för elevernas vistelse i skolan. För oss på fritids innebär det att Tempus nu försvunnit och ni som vårdnadshavare helt kommer använda er av Quiculum för att meddela erat barns tider till oss på fritids. Det är viktigt för vår planering på fritids att ni lägger in tider för ert barn så fort som möjligt, kontinuerligt. Det är också viktigt för de barn som har specialkost att deras tider finns lagda i god tid så även köket kan planera därefter.

Genom Quiculum kan ni också meddela oss personal om barnet ska t.ex gå hem själv, bli hämtad av någon specifik, är sjuk och dylikt. Ni använder er då av ”Notiser”, där ni skriver in er hälsning som vi sedan kan se och ta del av.

På aselecentralskola.se kan ni hitta manualer till Quiculum, om ni klickar på bilden till höger redan på skolans första sida.

Är det något ni känner att ni kör fast på så kontakta oss gärna så kan vi försöka lösa problemet tillsammans!

OBS! Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare på att vi vill att ni helst ringer och/eller smsar om ni gör en förändring i ert barns schema! Vi får inga notiser om att det skett en förändring och risken är då stor att vi missar informationen, speciellt om vi en dag har vikarier inne t ex.

Med vänlig hälsning

Personalen på fritidshemmen Meteoren och Raketen