Veckobrev

Hej!

Nu börjar vi närma oss dagen för musikaluppträdandet och i veckan har vi övat de sista gångerna. På måndag är det dags och vi börjar med att visa den för åk 3 på morgonen. På kvällen, kl 18.00, är familjen välkommen, vårdnadshavare, syskon och vill mor- eller farföräldrar följa är det ok. Föreställningen tar ca 45 minuter. Hör av er om ni inte har möjlighet att komma. 

Vi förbereder er på att det kommer bli en utflyktsdag 8/6, vi återkommer nästa vecka med mer information. 

Vi kommer under v.23 och 24 att erbjuda er utvecklingssamtal, tider kommer i ett separat mail.

Att tänka på inför v.22

Tisdag: Idrott ute för gul grupp. Kläder efter väder, inget ombyte behövs. 

Torsdag: Bad för grön grupp
Övrigt: Just nu är det växlande väder och vi är ute oavsett om det regnar så packa med regnkläder så de har.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Denna vecka har varit kort men vi har bland annat hunnit titta lite mer på teknik och vad det är. Men vi har också haft besök denna vecka. Räddningstjänsten, polisen och akutbilen gjorde ett samarbete och besökte oss för att berätta vad de gör. De visade sina bilar och sin utrustning och gav eleverna möjlighet att ställa frågor. Trots regnet och kylan så blev det ett jättebra möte. Vi tackar räddningstjänsten, polisen och akutbilen för besöket!

Att tänka på inför v.21

Tisdag: Idrott ute för grön grupp. Kläder efter väder, inget ombyte behövs. 

Torsdag: Bad för gul grupp

Övrigt: Måndag den 29 maj vill vi välkomna er till förskoleklassens musikal “Cirkus musikör”. Tid: 18.00. Plats: Förskoleklassens klassrum.

Mvh 

Helena och Liselotte

Hej!

En solig och fin vecka har vi haft, eleverna är glada över att få springa ut i lättare kläder och den bara marken inbjuder till sommarlek. 

Denna vecka har vi haft två praoelever som går åk 8. Vi får även 2st praoelever nästa vecka på tisdag, de går i åk 3.

Att tänka på inför v.20

Tisdag: Idrott inne för gul grupp, de går direkt kl 8.00. Det är bra om de kommer ombytta till idrottskläder direkt på morgonen, det gör att de kommer igång fortare. Dusch efter idrotten, ta med handduk, tvål.

Onsdag: Får vi i förskoleklass besök av räddningstjänsten, polisen och ev akutbilen.

Torsdag: Lov
Fredag: Lov, fritids är öppet som vanligt.

Hej!

Nu är det träning inför musikalen som gäller, nu med rekvisita. Eleverna har fått roller och vi vet att det pratas hemma om vad de ska ha på sig. Ni behöver inte fixa/köpa några speciella kläder inför detta, det finns att låna det de behöver! Men om de har kläder hemma som de tycker passar rollen, kanske i någon speciell färg, får de ta det om de vill. 

Vi har denna vecka jobbat med teknik, bygga lego och följa en instruktion. Vi har också gjort klart matematikdelen i boken.

Nästa vecka kommer två elever som ska göra praktik hos oss, de ska vara med oss hela v.19

Att tänka på inför v.19

Tisdag: Idrott inne för grön grupp, de går direkt kl 8.00. Det är bra om de kommer ombytta till idrottskläder direkt på morgonen, det gör att de kommer igång fortare. Dusch efter idrotten, ta med handduk, tvål.
Torsdag: Bad för gul grupp.

Trevlig helg!

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Denna vecka har gått i matematikens tecken, vi har jobbat i boken men även med arbetsblad och tränat på att skriva siffrorna. Som vi tidigare har berättat så har vi “Filuren” som följer med hem för lite bokläsning men veckorna räcker inte till och han hinner inte följa med alla så nu har han tagit hjälp av kompisen “Grodan” som också ska få göra hembesök. Vi har gjort sista veckans bokstav Öö. Denna vecka har eleverna också fått prova på att arbeta med datorer där vi har jobbat med ett program som heter Legilexi. Det är ett verktyg för att följa elevernas läsutveckling. Eleverna har fått göra övningar i till exempel bokstavskännedom, ordkunskap och språkljud. 

Att tänka på inför v.18

Måndag: LEDIG 

Tisdag: Idrott inne för gul grupp, de går direkt kl 8.00. Det är bra om de kommer ombytta till idrottskläder direkt på morgonen, det gör att de kommer igång fortare. Dusch efter idrotten, ta med handduk, tvål.

Torsdag: Bad för grön grupp. 

Hej!

Då har vi avslutat denna soliga vecka. Vi jobbar hårt med vår musikal och kanske kommer det hem elever sjungandes på någon av låtarna. Vi jobbar just nu med rim samt bokläsning/högläsning och pratat om varför det är viktigt att läsa/lyssna på böcker. 

“Högläsning kan ha flera goda effekter på språkutvecklingen och kan även utveckla barnens fantasi och föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd, berättande och förmåga att uttrycka tankar, intresse för bild och text och deras förmåga att förstå sin omvärld.” (skolverket.se)

Att tänka på inför veckan 17

Tisdag: Idrott inne för grön grupp, de går direkt kl 8.00 så det är bra om de kommer ombytta till idrottskläder direkt på morgonen. Dusch efter idrotten, ta med handduk, tvål.

Torsdag: Bad för gul grupp. 

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Vi hälsar er välkommen tillbaka efter påsklovet. Lite kort information om denna vecka. Vi kommer få besök av förskolan, de elever som börjar förskoleklass till hösten, då är våra elever med personalen på fritids. Badhuset är öppet igen så det är bad som vanligt denna vecka. 

Att tänka på: 

Tisdag: Idrott ute för gul grupp, inget ombyte behövs.

Torsdag: Bad för grön grupp.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Förra veckan gjorde vi klart påskpysslet som fick följa med hem. Vi har varit och sett en samisk teater som eleverna tyckte mycket om. Vi fortsätter träna på musikalen, nya låtar och rörelser. Vi har också hunnit åka Lilla Vasaloppet som idrottslärarna Malin och Jonas ordnat. 0,8km åkte vi. Det blev en varm och fin dag och alla var så duktiga. Efteråt bjöds det på blåbärssoppa och frukt. Innan vi åkte fick eleverna göra sig egen skidåkare som ni ser på bilden. 

Som avslutning innan påsklovet har vi pratat om varför vi firar påsk och så såg vi en film om påskharen. Sist fick de gå en bildjakt med en överraskning på slutet.

V.15 är det påsklov men fritids är öppet som vanligt tis-fre.

Vi önskar er ett fint påsklov så ses vi v.16 den 17 april. 

Glad Påsk!

V.14

Hej!

Här kommer en sammanfattning av vad vi har gjort v.12 och 13. 

Vi har fortsatt prata om återvinning och sett en film om sopsortering. Vi har haft teknik där eleverna i par har fått bygga en bro av sugrör, papper och tejp som skulle hålla för en liten bil. De tyckte det var roligt och det blev ett bra samarbete.

Denna vecka har vi påskpyssel, fina påskdjur som följer med hem. 

Vi har också dessa två veckor börjat träna på några låtar till en musikal/teater som eleverna ska få göra och som de sedan ska få visa upp för er vårdnadshavare, detta blir längre fram i vår. 

Att tänka på inför v.14

Måndag: På måndag ska vi få se en samisk teater som heter “Underjordingarna” på Kulturhuset.

Tisdag: Skidor för grön grupp.

Onsdag: På onsdag ska vi ha Lilla Vasaloppet för F-3. Det finns begränsad utrustning av skidor, stavar och pjäxor att låna så ta med ni som har hemma.

Torsdag: Bad för gul grupp, vi har inte hört något om badhuset så vi planerar för att det blir bad. Vi skickar ett mail om badet utgår och då blir det annan aktivitet, inget ombyte behövs i så fall.

Fredag: LOV

Vi påminner om att det är lov v.15, fritids är öppet som vanligt.

Mvh Helena och Liselotte

V.13

Hej!

Att tänka på denna vecka, v.13:

Tisdag: Skidor för gul grupp.

Torsdag: Badhuset är stängt så det blir annan aktivitet för grön grupp, inget ombyte behövs.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

En ny vecka har gått och denna vecka har vi precis som innan sportlovet jobbat extra med våran svenska och matematikbok. Detta för att komma ikapp lite då det varit många sjuka och borta den senaste tiden. 

Vi har även denna vecka börjat prata lite om återvinning och källsortering och kommer fortsätta med det även nästa vecka.

Att tänka på inför nästa vecka:

Tisdag: Skidor för grön grupp.

Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Övrigt:

Vi har många som just nu är duktiga på att dricka vatten men det kan lätt bli mycket spring så därför får eleverna gärna ta med sig en flaska att fylla så kan de snabbt dricka när de känner sig törstiga.

Hej!

I veckan har vi jobbat extra med vår svenska och matematikbok, det kommer bli mer jobb med den efter sportlovet också.

Åsliadagen blev lyckad trots blåsigt väder. Eleverna var nöjda, glad och trötta efteråt =). 

Nästa vecka, v.10, är det sportlov men fritids är öppet som vanligt. Vi börjar igen den 13/3. 

Att tänka på inför v.11

Tisdag: Skidor för gul grupp.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Vi önskar er ett trevligt sportlov! Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Ytterligare en vecka har gått och nu börjar vi känna av den härliga vårvintern men varm och skön sol. Därför har vi passat på och vara ute. Veckan har gått i ugglans tecken, vi har jobbat med bokstaven Uu, sett film om ugglan och även klippt och klistrat fina ugglor. 

På torsdag den 2/3 ska vi åka till Åslia. Vi samlas på skolan och åker buss därifrån vid 8.30 och hem vid 12.45. All information om dagen får ni på ett separat papper som eleverna får med sig hem, skickar även via mail.

Denna dag är det obligatoriskt med hjälm för alla oavsett aktivitet. Om ni inte har någon hjälm får ni höra av er till oss så försöker vi lösa det. 

Sedan vill vi be er om hjälp att komma ihåg att sjukanmäla när ert barn är sjuk. Det måste göras varje dag eller om man vet att man blir borta flera dagar så säger man till om det, då behöver man inte meddela varje dag. Meddela i första hand till Mona annars till oss via mail. 

Att tänka på inför nästa vecka:

Tisdag:  Skidor för grön grupp.

Torsdag: Åsliadag. Därmed blir det inget bad för gul grupp.
Övrigt: Vi påminner om att det är sportlov v.10 men fritids är öppet som vanligt.

Hej!

Vi började veckan med att göra lite alla hjärtans dag pyssel i bland annat lera. I övrigt jobbar vi på med matematik och svenska, veckans bokstav var Tt. Vi har pratat om hur vi bor, lägenhet, villa, radhus och eleverna har fått rita hur de bor. 

I veckan fick vi ett mail från biblioteket där de vill ha våran hjälp att försöka samla in lånade böcker som inte har kommit tillbaka. Det kan vara böcker som blivit lånade privat eller som lånats på skolan och hamnat på villovägar. Så ni får gärna kolla där hemma om ni eventuellt har någon biblioteksbok som blivit glömd. Ni kan lämna tillbaka böckerna på biblioteket eller ta med hit till skolan så ser vi till att de lämnas åter. 

Sedan vill vi informera om att vi planerar en utflyktsdag till Åslia torsdag den 2/3 (v.9) tillsammans med åk 1-3. Det kommer mer information kring denna dag senare. 

Att tänka på inför nästa vecka:

Tisdag: Skidor för gul grupp. Det finns låneskidor, stavar och pjäxor men i begränsat antal.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Hej!

Ännu en vecka har gått och denna vecka inledde vi med samernas nationaldag. Eleverna fick måla samiska flaggan, lyssna på jojk musik, lyssna på samisk saga, kasta lasso och dragkamp. På tisdagen fick vi besök av Alva och Nadja från Julla Májja biblioteksbuss. Vi fick höra en samisk berättelse och prova på att jojka. 

Att tänka på inför vecka 7:

 Tisdag: Skidor för grön grupp.Det finns låneskidor, stavar och pjäxor men i begränsat antal. 

Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Mvh Helena och Liselotte

Hej! 

Denna vecka har vi bland annat avslutat arbetet med former. Vi har pratat om kvadrat och rektangel och bland annat gjort fina figurer. Det är så roligt när eleverna ser de olika formerna i vardagen, inomhus och utomhus och reflekterar över dem. 

På musiken fortsatte vi sjunga de engelska sångerna men vi har också pratat om olika typer av musik, denna vecka blev det country, opera och reggae.

Att tänka på inför nästa vecka:

Tisdag: Skidor för gul grupp. Det finns låneskidor, stavar och pjäxor men i begränsat antal. Om ni har eget är det bra om ni kollar så att pjäxorna passar på skidorna. 

Vi får besök av Julla Majja som kommer och berättar en samisk saga för oss. Detta med anledning av att det är samernas nationaldag måndag den 6/2.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Denna vecka har vi fortsatt med formerna och jobbat med cirkeln. Eleverna har gjort nyckelpigor och till det läste vi om nyckelpigan. 

I svenska har vi jobbat med bokstaven Pp och “Förskoleklassäventyret”. Vi har också börjat med matematikboken.

I veckan har det förekommit kommentarer på rasterna att man inte får vara med och leka. Därför har vi pratat om allvaret i detta och att här på skolan får alla vara med. Vi har pratat om hur det kan kännas att få höra det och att vi ska ta hand om varandra. 

Vi har även börjat med lite engelska, vi har provat att sjunga några enkla sånger. 

Ny information på hemsidan angående parkering: http://www.aselecentralskola.se

Att tänka på inför nästa vecka:

Sista gången med skridskor. Från och med v.6 är det skidor.

Tisdag: Skridskor för grön grupp.

Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Första hela veckan gjord på vårterminen. I veckan har vi jobbat med veckans bokstav Oo. Vi har börjat jobba med former och började med att spela ett formbingo. Sedan jobbade vi vidare med triangeln. En klippövning där eleverna har gjort rävar av trianglar, därefter såg vi en faktafilm om räven. Flera av eleverna blev inspirerade och gjorde på eget initiativ rävar av plusplus, så fina.

Vi tänkte redan nu tala om att från och med vecka 6 är det dags för skidor på idrotten. Det finns låneskidor, stavar och pjäxor men i begränsat antal så har ni hemma eller kan låna är vi tacksamma. 

Att tänka på inför nästa vecka:

Tisdag: Skridskor för gul grupp, skridskor, hjälm och halsskydd/halsduk.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Nu har vi gjort tre dagar och det har varit glada peppade elever som vill komma hit. Vi har som sagt mjukstartat med lite jobb och en hel del lek. 

Vi har fått information om att texten i veckobrevet har varit i skrivstil och därmed svårt att läsa. Det kanske inte har drabbat all men vi ber i alla fall om ursäkt om det blivit så. Vi har inte skrivit med skrivstil men det typsnitt som vi har använt finns förmodligen inte på mottagarens dator och då gör datorn en egen ändring. Men nu har vi valt ett typsnitt som borde finnas hos alla så vi hoppas det fungerar annars får ni höra av er!

Att tänka på inför nästa vecka:

Tisdag: Skridskor för grön grupp, skridskor, hjälm och halsskydd/halsduk. Det finns att låna men det är begränsat antal.

Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Välkommen tillbaka till vårterminen i förskoleklass.  Det blev ett sent utskick av veckobrevet för denna vecka men vi hoppas det går bra ändå.

Denna vecka mjukstartar vi lite då alla är sugen på att få leka både inne och ute. Vi har de mest fantastiska snöhögar på skolgården just nu!

Imorgon torsdag 12/1 är det bad för grön grupp. Gul grupp har rörelse. 

Veckobrevet inför nästa vecka kommer på fredag.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Så har vi nu gjort en hel termin, va fort tiden går. Denna sista vecka har vi gjort enklare pyssel bland annat snögubbar och en ordtavla där eleverna själva har sagt ord som har med julen att göra, ni kan se den längst ner. Sedan har vi myst med bio och popcorn, julfilmer, julmusik, juldans, fika och lek. 

Under hela december har vi öppnat 2st julkalendrar, en rymdkalender, utgiven av Rymdstyrelsen och Snällkalendern som gästas av Alfons Åberg, utgiven av organisationen Friends.

Vårterminen börjar onsdag 11/1 kl 8.00 enligt ordinarie schema.

Första skoldagen på vårterminen avgår skolskjutsarna också enligt ordinarie schema. 

Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År så ses vi igen i januari.

Mvh Helena och Liselotte

Hej!

Nu har vi bara en vecka kvar av denna termin. Sista skoldagen är torsdag 22/12  då avgår skolskjutsarna 13.10. 

Måndag var det lucia och vi började med att lussa för åk 3 och sedan för familjerna på kvällen och som dom sjöng, dom var så fantastiskt duktiga! Vi vill också tacka Hanna Hahlin och Boo Svanlund som bjöd eleverna och fröknarna på luciafika! 

Denna vecka har vi också gjort klart julpysslet, en blandning av helt underbara tomtar, lucior och julgranar! Eleverna får ta hem dem nästa vecka.

Vi vill också berätta att eleverna fått mycket beröm av Diana och Jenny, som har idrott, över hur duktiga alla är på att åka skridskor och hur glada och taggade de är på att åka! 

Att tänka på inför vecka 51

Tisdag: Skridskor för grön grupp

Torsdag: Film på Kulturhuset samt juldans, ute

Fredag: Jullov, fritids öppet som vanligt

Badet utgår för gul grupp då vi har film och  juldans.

Hej!

Ja nu är det dags för lucia på måndag! På morgonen ska förskoleklass ha lucia för åk 3 så kom ihåg att ta med kläder om ni inte hunnit göra det än. På kvällen blir det uppvisning (i klassrummet) för er vårdnadshavare. Vi planerar att börja uppvisningen kl 18.00 men kom kl 17.45 så eleverna hinner byta om. Under tiden kan ni få titta runt i klassrummet eller mingla. 

Vi har under veckan börjat julpyssla och fortsätter med det nästa vecka. Heli fortsätter med “Dramaresan”.

Vi fortsätter med bokredovisningen där “Filuren” får följa med en ny elev hem varje vecka. 

Idag fredag hade vi också turen att få se teater på Kulturhuset, Alfons Åberg, en jättebra och rolig teater som bjöd på många skratt.

Att tänka på inför nästa vecka

Måndag: Förskoleklass har lucia för åk 3 på morgonen. Åk 3 har lucia för förskoleklass och åk 1-3. 

Tisdag: Skridskor för gul grupp, Vi har begränsad tillgång till lån av skridskor och hjälm så om ni har hemma att ta med eller har möjlighet att låna är vi tacksamma. Eleverna behöver också ett halsskydd, har man inget vill vi att de har halsduk eller en tröja med hög krage. 

Torsdag: Bad för grön grupp.

Trevlig helg! Helena och Liselotte

Hej! alla föräldrar

I veckan har vi fortsatt träna på luciasångerna och nu kan de sjunga  bra så vi behöver inte vara oroliga.Vi har haft svenska och dramaresa och mycket mer skoj.

V. 49  Måndag 5/12 är eleverna lediga men fritids är öppet som vanligt, kom ihåg att meddela på tempus om ert barn ska vara där.

Tisdag är det skridskor för grön grupp, Vi har begränsad tillgång till lån av skridskor och hjälm så om ni har hemma att ta med eller har möjlighet att låna är vi tacksamma. Eleverna behöver också ett halsskydd, har man inget vill vi att de har halsduk eller en tröja med hög krage. 

Onsdag är det skolläkarbesök hela förmiddagen.

Torsdag badar gul grupp.

Veckorna går så fort nu så vi ska också hinna med lite julpyssel,musik och dramalek.

           Trevlig helg önskar Liselotte och Helena

Hej!

Nu börjar vi snart närma oss lucia och därför tränar vi dagligen på luciasånger för att sedan den 12/12 kl 18.00 ha en uppvisning för er vårdnadshavare. Eleverna ska också ha uppvisning för åk 3 den 13/12.  Förra veckan började eleverna med drama, detta gör de tillsammans med Heli,  en “Dramaresa” som handlar om känslor och problemlösning. 

Utvecklingssamtalen drog igång i veckan och vi tycker att det har varit trevligt att vi  äntligen har fått träffas och prata. Samtalen fortsätter även nästa vecka.

Nästa vecka är sista gången före jul som det är idrott på sporthallen, v.49 är det dags för skridskor. Vi har begränsad tillgång till lån av skridskor och hjälm så om ni har hemma eller har möjlighet att låna är vi tacksamma. Eleverna behöver också ett halsskydd, har man inget vill vi att de har halsduk eller en tröja med hög krage. 

Att tänka på inför vecka 48

Tisdag: Idrott för gul grupp, på sporthallen. De går direkt på morgonen så kom ombytta direkt på morgonen, det underlättar för att kunna börja direkt. De behöver bekväma kläder och inneskor. Har man inga inneskor går det bra med halksockor eller vara barfota.  Svenska för grön grupp.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Gul grupp har svenska.

Vi fortsätter träna inför lucia.

V.46

Hej!

Denna vecka har det varit barnboksvecka och i torsdags var det internationella läsdagen. Därför har vi i veckan läst böcker och pratat om varför det är så viktigt med bokläsning. Det här kan man läsa på skolverkets hemsida:  

“Högläsning kan ha flera goda effekter på språkutvecklingen och kan även utveckla barnens fantasi och föreställningsförmåga, talspråk och ordförråd, berättande och förmåga att uttrycka tankar, intresse för bild och text och deras förmåga att förstå sin omvärld. Det finns också ett stort värde i att barnen får uppleva stunden och berättelsen tillsammans med sina kompisar och de vuxna.”

Vi har även denna vecka börjat med bokredovisning, det innebär att en elev varje vecka får ta med sig en sagoväska hem. I den finns instruktioner om vad man ska göra men i slutänden så ska eleven ha hört en bok, svarat på frågor. Sedan får eleven redovisa boken i klassen med hjälp av fröken.

Nästa vecka börjar vi med utvecklingssamtalen, kom ihåg att ta med er underskriften till förväntansdokumentet samt självskattningblanketten med frågor. Välkomna!

Att tänka på inför v.47

Tisdag: Idrott för grön grupp, på sporthallen. De går direkt på morgonen så det är bra om eleverna kan komma ombytta direkt på morgonen, det underlättar för att kunna börja direkt. De behöver bekväma kläder och inneskor. Har man inga inneskor går det bra med halksockor eller vara barfota.  Svenska för gul grupp.
Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Grön grupp har svenska.

V.45

Hej!

Nu har vi gjort en vecka efter lovet och vi möttes av glada positiva elever. Vi har denna vecka jobbat på som vanligt. Den stora händelsen denna vecka var återbesöket på förskolan i onsdags, det var spända förväntansfulla elever som gick dit och som var glada när de kom tillbaka. Personalen tyckte dom hade vuxit och blivit stora. 

Att tänka på inför v.46

Tisdag: Idrott för gul grupp, på sporthallen. De går direkt på morgonen så kom ombytta direkt på morgonen, det underlättar för att kunna börja direkt. De behöver bekväma kläder och inneskor. Har man inga inneskor går det bra med halksockor eller vara barfota.  Svenska för grön grupp.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Gul grupp har svenska.

Vi kommer att skicka hem inbjudan till utvecklingssamtal under v.46. 

V.44

I veckan har vi jobbat intensivt med kartläggningen för att hinna klart innan lovet. Eleverna har också jobbat med bokstaven Jj och siffertrollet, siffran 3 samt  jobbat med samarbetsövningar i pussel och spel. Vi har pratat om olika djur och vad alla i djurfamiljen kallas. Vi tittade på en film om järven som representerar veckans bokstav. Vi avslutade med lite Halloweenmys med popcorn och film. Vi hade några fina/läskiga elever i gruppen i fredags och de var duktiga på att inte skrämma varandra. 

Eleverna har i veckan gjort ljuslyktor som de får ta med sig hem inför lovet. Vi påminner om att det är höstlov v.44 men fritids är öppet som vanligt. 

Vi önskar er ett trevligt höstlov och tipsar med länken nedan om höstlovsaktiviteter:

https://www.asele.se/nyheter/hostlovsveckan-aktiviteter-for-alla-aldrar/

Vi vill också i god tid tala om att v.49 blir det skridskor på idrotten. Det finns ett fåtal skridskor och hjälmar att låna så om ni har man att ta med eller har möjlighet att ev låna är det bra. 

Att tänka på inför v.45

Tisdag: Idrott för grön grupp, på sporthallen. De går direkt på morgonen så det är bra om eleverna kan komma ombytta direkt på morgonen, det underlättar för att kunna börja direkt. De behöver bekväma kläder och inneskor. Har man inga inneskor går det bra med halksockor eller vara barfota.  Svenska för gul grupp.

Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Grön grupp har svenska.

V.43

I veckan har vi smygstartat lite inför halloween då eleverna har fått klippa fladdermöss. Vi har också varit på en sagopromenad med Carina på biblioteket. Efteråt stannade vi kvar och lånade lite böcker till vår boklåda. 

Eleverna får med sig en reflexväst och ett reflexband hem som är bra att ha nu när både morgon och kväll börjar vara mörka. Vi har också pratat och sett film om hur viktigt det är att ha reflex i trafiken när det är mörkt. 

Under morgonen när vi har läs- eller filmstund får eleverna ta med sig något att äta om de vill. Man får ta annat än frukt t.ex smörgås, riskaka, grönsaker. Tänk bara på att det inte får vara något som kan orsaka allergier. 

Att tänka på inför v.43

Tisdag: Idrott för gul grupp, på sporthallen. De går direkt på morgonen så det är bra om eleverna kan komma ombytta direkt på morgonen, det underlättar för att kunna börja direkt. De behöver bekväma kläder och inneskor. Har man inga inneskor går det bra med halksockor eller vara barfota.  Svenska för grön grupp.
Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Gul grupp har svenska.

V.42

Denna vecka har vi jobbat på som förra veckan. Vi har jobbat vidare med våran nya svenska bok. Läkarbesöken har påbörjats och ni som inte fått någon tid kommer som sagt att få en kallelse vid ett senare tillfälle. I veckan har vi också pratat om känslor då vi tittar på värdegrunds filmer där olika känslor beskrivs. 

Vi skickar i veckan hem en fin höst tavla som eleverna gjort och som ni kan sätta på fönstret. Eleverna får också med sig ett arbetshäfte, “Barnens livräddningsskola”, som ni kan titta och pyssla i och en tidning med tips på böcker.

Vi hade föräldramöte i måndags och vi kommer att skicka ut ett protokoll så fort vi kan. 

Att tänka på inför v.42

Tisdag: Idrott för grön grupp, på sporthallen. De går direkt på morgonen så det är bra om eleverna kan komma ombytta direkt på morgonen, det underlättar för att kunna börja direkt. De behöver bekväma kläder och inneskor. Har man inga inneskor går det bra med halksockor eller vara barfota.  Svenska för gul grupp.

Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Grön grupp har svenska.

V.41

Denna vecka har vi börjat med våran nya svenska/mattebok. Man vänder på boken beroende på vilket av ämnena man jobbar med, från ena hållet är det svenska och från det andra hållet matematik. Vi har denna vecka börjat med den svenska delen och börjat bekanta oss med olika figurer i boken. Vi har också jobbat med arbetsblad i svenska och började även förra veckan att jobba med siffertrollet. Vi avslutade veckan med en mysig sagostund. 

På onsdag den 12/10 är det dags för eleverna att träffa skolläkaren. Vårdnadshavaren följer sitt barn på bokad tid. 

Inför nästa vecka

Tisdag: Idrott för gul grupp, inget ombyte behövs. Grön grupp jobbar med svenska.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Gul grupp jobbar med svenska.

Vi påminner om föräldramöte på måndag den 10/10 kl 18.00. Vi träffas i klassrummet. 

Påminner också om välkomst samtalen (vi skrev individuella samtal förra veckan det det är välkomst samtalen vi syftar på. Hör av er på mail om ni är intresserade så bokar vi en tid.

V.40

Denna vecka har vi gjort en del grupparbete kopplat till kartläggningen. Andreas var hos oss i veckan och spelat och sjungit. I veckan har vi också gjort fina älgar av elevernas händer och fötter. 

I måndags efter skoltid, men när en del elever fortfarande var kvar på fritids, gick ett falskt brandlarm. Därför har Conny Sandström, räddningschef, varit här i veckan och informerat i alla klasser om allvaret i att trycka på brandlarmet och därmed falsklarma. 

Förra veckan skrev vi att vi skulle återkomma med info om de individuella samtalen. Vi vill erbjuda er samtal fr.o.m vecka 40. Hör av er på mail till oss om ni är intresserade så bokar vi en tid. Vi kommer också att ha utvecklingssamtalen efter v.44. 

Våra mailadresser är:

liselotte.olofsson@aselecentralskola.se

helena.isaksson@aselecentralskola.se 

Sedan har vi planerat in föräldramöte måndag den 10/10 kl 18.00.

Vi vill påminna om att skicka med regnkläder/stövlar då vi är ute även om det regnar. Vi är ute både på förmiddagen och efter lunch.

Tisdag: Idrott för grön grupp, inget ombyte behövs. Musik och rörelse för gul grupp.
Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Grön grupp Musik och rörelse.

V.39

I veckan har vi lagt pussel där vi ser att samarbetet utvecklas. Vi har målat, jobbat med bokstaven Ee och haft musik och rörelse. Vi har fortsatt höst temat med att göra igelkottar, vi såg också en film om igelkotten. Båda grupperna har fått göra höstträd med färg och med hjälp av sina händer. Veckan har också bjudit på bättre väder så vi har passat på att vara ute. 

Lite info:

I välkomstbrevet som ni fick av oss inför skolstarten så skrev vi att ni skulle bli erbjudna ett välkomstsamtal, vi har inte glömt detta men på grund av en del sjukdom i höst så har vi inte kunnat genomföra detta än. Men vi kontaktar er så fort vi kan.

Inför nästa vecka:

Tisdag: Idrott för gul grupp, inget ombyte behövs. Musik och rörelse för grön grupp.
Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Gul grupp Musik och rörelse.

Veckobrev v.37

Denna vecka har vi fortsatt höst temat och gjort fina höstlöv som nu sitter tillsammans med svamparna som de gjorde förra veckan. 

Träffarna med skolsköterskan har påbörjats och kommer fortgå under denna vecka. I onsdags hade vi turen att bli bjudna på glass hos Tony på Åsele Pizzeria, så gott, det tackar vi så mycket för! 

Vi har i dagarna påbörjat skolverkets kartläggningsmaterial ”Hitta språket” och kommer, när det är klart, att fortsätta med ”Hitta matematiken”. Den här veckan har vi även fått besök av Andreas som kom och sjöng och spelade med oss.

Sedan har vi glömt att berätta att det är Jenny Håkansson och Diana Persson, båda jobbar på fritids, som har idrott och bad. 

Nu verkar det som att förkylningar är på gång så vi vill bara påminna er om att vid barns sjukdom sjukanmäla till Mona på expedition eller maila oss, detta måste göras varje dag eller flera dagar i rad ifall ni vet att ni blir hemma mer än en dag. Till sist så vill vi informera att ni även kan läsa veckobrevet på hemsidan, aselecentralskola.se. Ni hittar den under fliken F-3, förskoleklass och sedan veckobrev. 

Måndag: Vi jobbar med bokstaven Dd och repeterar de bokstäver vi jobbat med tidigare. Grön grupp skapar med färg.

Tisdag: Idrott för grön grupp, inget ombyte behövs. Gul grupp har musik och rörelse. Vi tränar bokstavsljuden.

Onsdag: Klippövning. Vi går igenom vår värdegrund. 

Torsdag: Skoljoggen för Förskoleklass och Åk 1-3. Vi samlas på skolan och går till skidstadion. Kläder efter väder. Bad för gul grupp blir flyttad till v.38. 
Fredag: Sagoläsning. Träna med pennan.

V.36

Nu har vi gjort en hel vecka i förskoleklass. Det är fortfarande mycket nytt och en del barn känner nog fortfarande en viss osäkerhet men vi upplever ändå att de börjar bli tryggare. I veckan har vi pratat om bokstaven B och sjungit en ramsa till den. Vi har haft rörelse när den andra gruppen har haft idrott. Eftersom hösten är på ingång så har vi gjort svampar som nu sitter på vårt fönster. De fick göra två var och välja en att ta hem och den andra behöll vi här. Vi har också haft en samarbetsövning där de, 2st eller 3st, fick jobba tillsammans och bygga pussel. 

Barnen är nu indelade i gul och grön grupp, Helena kommer att ha gul grupp och Liselotte kommer att ha grön grupp. 

Så här ser nästa vecka ut:

Måndag: Vi fortsätter med bokstaven C. Grön grupp har atelje, gul grupp hade atelje v.35.

Tisdag: Idrott för gul grupp, ute, inget ombyte behövs. Samarbetsövning, pussel.  Grön grupp har musik och rörelse.

Onsdag: Klippövning, löv.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. (Skriv gärna namn på flaskorna).  Gul grupp har musik och rörelse.

Fredag: Sagoläsning. Vi börjar med “Träna med pennan” det är en material för att öva penngreppet och en träning inför att börja  skriva bokstäver.