Veckobrev

V.40

Denna vecka har vi gjort en del grupparbete kopplat till kartläggningen. Andreas var hos oss i veckan och spelat och sjungit. I veckan har vi också gjort fina älgar av elevernas händer och fötter. 

I måndags efter skoltid, men när en del elever fortfarande var kvar på fritids, gick ett falskt brandlarm. Därför har Conny Sandström, räddningschef, varit här i veckan och informerat i alla klasser om allvaret i att trycka på brandlarmet och därmed falsklarma. 

Förra veckan skrev vi att vi skulle återkomma med info om de individuella samtalen. Vi vill erbjuda er samtal fr.o.m vecka 40. Hör av er på mail till oss om ni är intresserade så bokar vi en tid. Vi kommer också att ha utvecklingssamtalen efter v.44. 

Våra mailadresser är:

liselotte.olofsson@aselecentralskola.se

helena.isaksson@aselecentralskola.se 

Sedan har vi planerat in föräldramöte måndag den 10/10 kl 18.00.

Vi vill påminna om att skicka med regnkläder/stövlar då vi är ute även om det regnar. Vi är ute både på förmiddagen och efter lunch.

Tisdag: Idrott för grön grupp, inget ombyte behövs. Musik och rörelse för gul grupp.
Torsdag: Bad för gul grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Grön grupp Musik och rörelse.

V.39

I veckan har vi lagt pussel där vi ser att samarbetet utvecklas. Vi har målat, jobbat med bokstaven Ee och haft musik och rörelse. Vi har fortsatt höst temat med att göra igelkottar, vi såg också en film om igelkotten. Båda grupperna har fått göra höstträd med färg och med hjälp av sina händer. Veckan har också bjudit på bättre väder så vi har passat på att vara ute. 

Lite info:

I välkomstbrevet som ni fick av oss inför skolstarten så skrev vi att ni skulle bli erbjudna ett välkomstsamtal, vi har inte glömt detta men på grund av en del sjukdom i höst så har vi inte kunnat genomföra detta än. Men vi kontaktar er så fort vi kan.

Inför nästa vecka:

Tisdag: Idrott för gul grupp, inget ombyte behövs. Musik och rörelse för grön grupp.
Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. Gul grupp Musik och rörelse.

Veckobrev v.37

Denna vecka har vi fortsatt höst temat och gjort fina höstlöv som nu sitter tillsammans med svamparna som de gjorde förra veckan. 

Träffarna med skolsköterskan har påbörjats och kommer fortgå under denna vecka. I onsdags hade vi turen att bli bjudna på glass hos Tony på Åsele Pizzeria, så gott, det tackar vi så mycket för! 

Vi har i dagarna påbörjat skolverkets kartläggningsmaterial ”Hitta språket” och kommer, när det är klart, att fortsätta med ”Hitta matematiken”. Den här veckan har vi även fått besök av Andreas som kom och sjöng och spelade med oss.

Sedan har vi glömt att berätta att det är Jenny Håkansson och Diana Persson, båda jobbar på fritids, som har idrott och bad. 

Nu verkar det som att förkylningar är på gång så vi vill bara påminna er om att vid barns sjukdom sjukanmäla till Mona på expedition eller maila oss, detta måste göras varje dag eller flera dagar i rad ifall ni vet att ni blir hemma mer än en dag. Till sist så vill vi informera att ni även kan läsa veckobrevet på hemsidan, aselecentralskola.se. Ni hittar den under fliken F-3, förskoleklass och sedan veckobrev. 

Måndag: Vi jobbar med bokstaven Dd och repeterar de bokstäver vi jobbat med tidigare. Grön grupp skapar med färg.

Tisdag: Idrott för grön grupp, inget ombyte behövs. Gul grupp har musik och rörelse. Vi tränar bokstavsljuden.

Onsdag: Klippövning. Vi går igenom vår värdegrund. 

Torsdag: Skoljoggen för Förskoleklass och Åk 1-3. Vi samlas på skolan och går till skidstadion. Kläder efter väder. Bad för gul grupp blir flyttad till v.38. 
Fredag: Sagoläsning. Träna med pennan.

V.36

Nu har vi gjort en hel vecka i förskoleklass. Det är fortfarande mycket nytt och en del barn känner nog fortfarande en viss osäkerhet men vi upplever ändå att de börjar bli tryggare. I veckan har vi pratat om bokstaven B och sjungit en ramsa till den. Vi har haft rörelse när den andra gruppen har haft idrott. Eftersom hösten är på ingång så har vi gjort svampar som nu sitter på vårt fönster. De fick göra två var och välja en att ta hem och den andra behöll vi här. Vi har också haft en samarbetsövning där de, 2st eller 3st, fick jobba tillsammans och bygga pussel. 

Barnen är nu indelade i gul och grön grupp, Helena kommer att ha gul grupp och Liselotte kommer att ha grön grupp. 

Så här ser nästa vecka ut:

Måndag: Vi fortsätter med bokstaven C. Grön grupp har atelje, gul grupp hade atelje v.35.

Tisdag: Idrott för gul grupp, ute, inget ombyte behövs. Samarbetsövning, pussel.  Grön grupp har musik och rörelse.

Onsdag: Klippövning, löv.

Torsdag: Bad för grön grupp, ta med badkläder, handduk och parfymfritt schampo/duschkräm. (Skriv gärna namn på flaskorna).  Gul grupp har musik och rörelse.

Fredag: Sagoläsning. Vi börjar med “Träna med pennan” det är en material för att öva penngreppet och en träning inför att börja  skriva bokstäver.