Raketen

Hej alla barn och vuxna och välkomna till läsåret 23/24 på Raketen! 

Här kommer information om oss!

På Raketen går barn från hösten när de börjar år 2 fram till utgången av år 6. Ni hittar oss i källaren vid slussen; när ni kommer in på skolgården, gå längst ner i hörnet mellan lågstadiet och mellanstadiet. Där går ni in i dörren i vad vi kallar “Slussen”, det står bland annat flertalet torkskåp innanför dörrarna där. När ni gått in genom dörren ser ni Raketen skyltat till vänster och ned för trappen. 


Personal på Raketen under läsåret 23/24 kommer vara:

Diana Persson

Julia Konradsson

Ingrid Rockéus

Det kommer också vara assistenter från skolan som kommer att hjälpa till ibland.

Vill ni komma i kontakt med oss når ni oss på mobil 073-838 65 84 genom samtal eller sms. Ni kan också maila oss: Använd er då av förnamn.efternamn@aselecentralskola.se. Vill ni boka in ett samtal så hör av er kan vi komma överens om en tid som passar.

Vi är ute mycket – alla dagar i alla väder – packa kläder efter väder!

Tider för när ert barn ska vistas på fritids läggs via Quiculum. Tiderna ska vara lagda med två veckors framförhållning. På skolans hemsida finns mer information om hur ni använder Quiculum, klicka på bilden till höger på hemsidan kommer ni vidare till olika manualer. Är det fortfarande något ni funderar över – hör av er till oss! 🙂 

OBS! Vid ex. sjukanmälan till skolan så MÅSTE ni även anmäla detta till fritids! Samma om de hämtas tidigare från skolan och därmed uteblir från anmäld tid på fritids. Den informationen går inte automatiskt över från skolan. Vi har tillsynsplikt och måste vet om ert barn ska vara hos oss eller inte.

För er som är bussbarn och ska åka buss, se till att detta syns på Quiculum när ni lägger tider – skriv det som en notis. Har vi ex vikarier är det svårt för dem att veta vilka som ska åka buss och inte. Likaså om de ska gå hem själv – fyll även i detta. Vi får inte skicka iväg barn från skolan om vårdnadshavare inte meddelat oss detta. 

På skolans hemsida www.aselecentralskola.se finns mer information om vår verksamhet. Där hittar ni information om verksamhetens stängningsdagar, läsårsdata, etc. Ta för vana att kolla in regelbundet så hänger ni med. 

Fritidshemmen har gemensam öppning alla dagar (6:15-08:00) och stängning från 16:20. Då kommer alla barn vara på Meteoren och träffa personal även därifrån. Fredagar slår vi ihop från ca 15:15.

En sista men ack så viktig sak vi önskar – uppdatera era kontaktuppgifter så vi kan få tag på er om det skulle hända något under dagen med ert barn. Ibland kan olyckan vara framme allt för snabbt, likaså feber och snuva… Uppdatera uppgifterna i Quiculum så får vi dom automatiskt. Annars hör ni av er till oss hjälper vi er.

Vi har också en egen Instagram

– följ oss gärna: fritids.raketen.

Vi ses på Raketen! 

Hälsningar

Raketerna

Diana, Julia och Ingrid.