Raketen

Hej alla barn och vuxna och välkomna till läsåret 21/22 på Raketen! 

Här kommer information om oss!

På Raketen går barn från hösten när de börjar år 2 fram till utgången av år 6. Ni hittar oss i källaren vid slussen; när ni kommer in på skolgården, gå längst ner i hörnet mellan lågstadiet och mellanstadiet. Där går ni in i dörren i vad vi kallar “Slussen”, det står bland annat flertalet torkskåp innanför dörrarna där. När ni gått in genom dörren ser ni Raketen skyltat till vänster och ned för trappen. 

OBS! Just nu har vi dock restriktioner pga Covid-19 så föräldrar får tyvärr inte vistas inne i skolans lokaler – ni får hämta ert barn utanför fritids! På vänster sida om dörren finns det en ringklocka som når ner till Raketen, då skickar vi upp ert barn.

Personal på Raketen under läsåret 21/22 kommer vara:

Andreas Nordin

Diana Persson

Ingrid Rockéus

Det kommer också vara assistenter från skolan som kommer att hjälpa till ibland.

Vill ni komma i kontakt med oss når ni oss antingen på telefon 141 21, eller säkrare mobil 073-838 65 84 genom samtal eller sms. Vill ni boka in ett samtal så hör av er kan vi komma överens om en tid som passar.

Vi är ute mycket – alla dagar i alla väder – packa kläder efter väder!

Tider för när ert barn ska vistas på fritids läggs via Tempus. Om ni inte redan har konto, gå in på https://home.tempusinfo.se/tempusHome/ och skaffa ett konto. Där finns också mer information om hur ni lägger tiderna. Tänk på när ni lägger tider, att dela upp dagen. Det vill säga, lägg både morgontid och eftermiddagstid om behovet är så. Räkna bort barnets skoltid.  

OBS! Vid ex. sjukanmälan till skolan så MÅSTE ni även anmäla detta till fritids! Samma om de hämtas tidigare från skolan och därmed uteblir från anmäld tid på fritids. Den informationen går inte automatiskt över från skolan. 

För er som är bussbarn och ska åka buss, se till att detta syns på Tempus när ni lägger tider. Har vi ex vikarier är det svårt för dem att veta vilka som ska åka buss och inte. Likaså om de ska gå hem själv – fyll i detta i Tempus. Vi får inte skicka iväg barn från skolan om vårdnadshavare inte meddelat oss detta. 

På skolans hemsida www.aselecentralskola.se finns mer information om vår verksamhet. Där hittar ni information om verksamhetens stängningsdagar, läsårsdata, tempus etc. Ta för vana att kolla in regelbundet så hänger ni med. 

Fritidshemmen har gemensam öppning alla dagar (6:15-08:00) och stängning från 16:20 då alla barn kommer vara på Meteoren och träffa personal även därifrån. Fredagar slår vi ihop från ca 15:15.

En sista men ack så viktig sak vi önskar – uppdatera era kontaktuppgifter så vi kan få tag på er om det skulle hända något under dagen med ert barn. Ibland kan olyckan vara framme allt för snabbt, likaså feber och snuva… Uppdatera uppgifterna i Tempus så får vi dom automatiskt. 

Vi har tillsammans med fritidshemmet Meteoren en gemensam Instagram

– följ oss gärna: fritids.meteoren.raketen.

Vi ses på Raketen! 

Hälsningar

Raketerna

Andreas, Diana och Ingrid.