Fritids

Höstens lovdagar

Tider i Tempus ska läggas minst 2 veckor i förväg. Lägg in så fort som möjligt om Ert barn behöver tillsyn under vårens lovdagar.

Höstlovet (v 44) : 2023-10-30 – 2023-11-03

Lovdag för skolan, fritids öppet som vanligt: 2023-12-04

Jullov (v52-v2): 2023-12-22 – 2024-01-09

Under dessa lov är skolan stängd men fritids är öppet för de som behöver. Då personal både i kök och på fritids kan komma att söka ledigt är det bra att ni lägger in tider för ert barn så snart som möjligt då schemat planeras utifrån behov. Det är också viktigt för köket när de ska beräkna maten, extra viktigt om ert barn behöver specialkost.

Läs mer om hur ni lägger tiderna under fliken TEMPUS.


Kläder efter höstväder!

Nu är hösten på intågande och därmed varierat väder att leka ute i!

Se därför över ytterkläder så barnen har kläder som tål lite ruskigare väder med sig på skolan/fritids varje dag då vi är ute dagligen. Försök också tänka lager på lager då väderleken varierar lite. Kolla också över så barnen har med sig extrakläder efter behov i ryggsäcken, alternativt i låda i klassrummet.

Kom ihåg att märka kläder och skor med namn då det är många som har likadana plagg.

//Personalen på Fritids


Uppdatera kontaktuppgifter

Vi är just nu inne i en period där det är många som är sjuka, det är starka förkylningar med snoriga näsor och feber. Många barn kan känna sig piggare på morgonen men insjukna under dagen. 

 Vi vill uppmärksamma på att det är viktigt att ni som vårdnadshavare ser till att ni är kontaktbara under dagen om ert barn skulle behöva åka hem. Vi måste kunna få tag på er! Uppdatera era kontaktuppgifter i Tempus med telefonnummer till er som vårdnadshavare; vid behov även till annan ansvarig som kan hämta barnet/kontaktuppgifter till arbete.


Fritidshemmens öppettider

Öppettider för Fritidshemmen Meteoren och Raketen är 06:15-18:00 varje dag (efter behov). Meteoren är gemensam öppnings- och stängningsavdelning under tiden 06:15-08:00, och efter 16:20 på eftermiddagarna utom fredagar då avdelningarna slår ihop klockan 15:30.


Information angående hjälmar vid lek ute på kullen

På fritids har vi inget hjälmtvång vintertid om barnen vill leka ute på exempelvis kullen. Vill ni som föräldrar att era barn ska ha hjälm så skicka med en hjälm till skolan och informera oss så vi vet att de ska använda det.