Fritids

Information angående hjälmar vid lek ute på kullen

På fritids har vi inget hjälmtvång vintertid om barnen vill leka ute på exempelvis kullen. Vill ni som föräldrar att era barn ska ha hjälm så skicka med en hjälm till skolan och informera oss så vi vet att de ska använda det.


Vintern och vårens lovdagar

Tider i Tempus ska läggas minst 2 veckor i förväg – och vi vet alla att tiden springer iväg! Börja gärna fundera redan nu om ert barn behöver tillsyn under vårens lovdagar.

Sportlovet (v 10) : 2022-03-07 – 2022-03-11

Påsklovet (v 16) : 2022-04-19 – 2022-04-22

Stängningsdag: 2022-05-30 OBS! Både skolan och fritids är stängt!

Under dessa lov är skolan stängd men fritids är öppet för de som behöver, utom den 30/5 -22. Då personal både i kök och på fritids kan komma att söka ledigt är det bra att ni lägger in tider för ert barn så snart som möjligt då schemat planeras utifrån behov. Det är också viktigt för köket när de ska beräkna maten, extra viktigt om ert barn behöver specialkost.

Läs mer om hur ni lägger tiderna under fliken TEMPUS.


Kläder efter vinterväder!

Nu är vintern här och därmed kallare väder att leka ute i!

Se därför över ytterkläder så barnen har kläder som tål lite kallare väder med sig på skolan/fritids varje dag då vi är ute dagligen. Varma vinterkläder är bra att ha från topp till tå! Försök också tänka lager på lager då väderleken varierar lite. Kolla också över så barnen har med sig extrakläder efter behov i ryggsäcken, alternativt i låda i klassrummet.

Kom ihåg att märka kläder och skor med namn då det är många som har likadana plagg.

//Fritids


Information – Covid-19

Än fast restriktionerna i samhället försvinner den 9/2 -22 har vi fortfarande lite önskemål från fritids. Vill ni hämta inne är ni välkomna att göra det om ni undviker trängsel i hallen. Ringklockan kommer fortfarande finnas ute att ringa på. Vill ni hämta ert barn och vi är inne får ni knacka på fönstret eller ringa in till oss personal så skickar vi ut ert barn! Ni når oss på telefonnummer: 

Meteoren: 141 22, 073-838 65 44

Raketen: 141 21, 073-838 65 84

Vi vill också påminna om vikten av att ni som föräldrar är noga att meddela tiderna för era barn i Tempus, om de ska närvara/vara lediga/hämtas av någon annan än vårdnadshavare/gå hem själv etc. 

Vid frågor eller funderingar, ring oss!

Tack för din hjälp! Hälsningar Fritids.


Uppdatera kontaktuppgifter

Vi är just nu inne i en period där det är många som är sjuka, det är starka förkylningar med snoriga näsor och feber. Många barn kan känna sig piggare på morgonen men insjukna under dagen. 

 Vi vill uppmärksamma på att det är viktigt att ni som vårdnadshavare ser till att ni är kontaktbara under dagen om ert barn skulle behöva åka hem. Vi måste kunna få tag på er! Uppdatera era kontaktuppgifter i Tempus med telefonnummer till er som vårdnadshavare; vid behov även till annan ansvarig som kan hämta barnet/kontaktuppgifter till arbete.


Fritidshemmens öppettider

Öppettider för Fritidshemmen Meteoren och Raketen är 06:15-18:00 varje dag. Meteoren är gemensam öppnings- och stängningsavdelning under tiden 06:15-08:00, efter 16:20 på eftermiddagarna utom fredagar då avdelningarna slår ihop klockan 15:30.