Fritids

Dags att lägga tider för sommaren 2021!

Nu är det inte många dagar till skolavslutningen. Från och med tisdag 15 Juni är det sommarfritids. Ska Ert barn vara på fritids – lägg tiderna i Tempus så fort som möjligt!

Skolan börjar igen den 25 Augusti.

//Fritids


Lovdagar under våren 2021

Nu går tiden fort under våren och vi vill påminna er om att anmäla tider för ert barn i Tempus så fort som möjligt för de lovdagar som är kvar på vårterminen. Det är dessa datum skolan har stängt framöver men fritids är öppet:

Påsklov, v 14

Klämfredag den 14 Maj

Måndag den 31 Maj

//Fritids


Kläder efter vårväder!

Varmare grader på termometern betyder blötare väder att leka ute i nu!

Se därför över ytterkläder så barnen har kläder som tål lite blötare väder med sig på skolan/fritids varje dag då vi är ute dagligen. Skal- och galonkläder är toppen att dra över lite varmare kläder! Försök tänk lager på lager då det kan vara kallare på morgonen men varmare på dagen. Kolla också över så barnen har med sig extrakläder efter behov i ryggsäcken.

Kom ihåg att märka kläder och skor med namn då det är många som har likadana plagg.

//Fritids


Information om covid-19

Välkomna till en ny termin! Vi fortsätter följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer runt covid-19. Håll avstånd, tvätta händerna, nys i armvecken – vi påminner eleverna om detta ofta. Prata gärna hemma med era barn om detta också. Viktigt att ni håller era barn hemma vid sjukdomssymptom! Är någon i familjen sjuk i covid ska eleven stanna hemma från skolan/fritids. Tänk på att ett barn kan känna sig pigg på morgonen men insjukna snabbt under dagen, viktigt att ni har uppgett kontaktuppgifter till oss på skolan/fritids så vi snabbt kan få tag på er vid behov. 

Vi vill också skicka en varm hälsning till alla barn och vårdnadshavare som hjälper oss så BRA för att tillsammans klara detta! 

Mvh Fritidspersonalen


Information om stängningsdagar 2021

Verksamheten stänger två dagar per år för planering och utvärdering.

Årets stängningsdagar 2021 är

  • Måndag den 14 Juni
  • Fredag den 13 Augusti

Vid frågor och funderingar runt detta hänvisar vi till

tf rektor förskoleklass/fritidshem Anita Eriksson

Mvh Fritids


Tider för jullovet!

Obs! Kolla över tiderna för jullovet så fort som möjligt – söndagen den 6/12 låses möjligheten att lägga tiderna på Tempus! Efter det datumet måste ni höra av er till personalen med tidsläggning/ändringar.

Mvh // Fritidspersonalen.


Striktare restriktioner – Covid-19

På grund av ökad smittspridning av Covid-19 har vi varit tvungna att stärka restriktionerna i våra lokaler omgående. Hämtning och lämning kommer nu ske vid ytterdörren. Endast elever och personal får vistas i skolans lokaler! Det innebär att om ni ska hämta ert barn och vi är inne får ni knacka på fönstret eller ringa in till oss personal så skickar vi ut ert barn! Ni når oss på telefonnummer: 

Meteoren: 141 22, 073-838 65 44

Raketen: 141 21, 073-838 65 84

Vi vill också påminna om vikten av att ni som föräldrar är noga att meddela tiderna för era barn i Tempus, om de ska närvara/vara lediga/hämtas av någon annan än vårdnadshavare/gå hem själv etc. 

Barnens kläder (om de exempelvis har extrakläder i låda på hyllan) ska ligga i deras ryggsäck/extraryggsäck, så när vi skickar hem ert barn eller de går från klassrum till fritids behöver de/vi inte springa mellan lokalerna för att hämta kläder. Det blir också lättare för barnen att kunna få med sig packningen hem.

Hjälps vi åt kan vi bromsa smittspridningen – Håll i, håll ut, håll avstånd!

Vid frågor eller funderingar, ring oss!

Tack för din hjälp! Hälsningar Fritids.


Uppdatera kontaktuppgifter

Vi är just nu inne i en period där det är många som är sjuka, det är starka förkylningar med snoriga näsor och feber. Många barn kan känna sig piggare på morgonen men insjukna under dagen. 

 Vi vill uppmärksamma på att det är viktigt att ni som vårdnadshavare ser till att ni är kontaktbara under dagen om ert barn skulle behöva åka hem. Vi måste kunna få tag på er! Uppdatera era kontaktuppgifter i Tempus med telefonnummer till er som vårdnadshavare; vid behov även till annan ansvarig som kan hämta barnet/kontaktuppgifter till arbete.


Fritidshemmens öppettider

Öppettider för Fritidshemmen Meteoren och Raketen är 06:15-18:00 varje dag. Meteoren är gemensam öppnings- och stängningsavdelning under tiden 06:15-08:00, efter 16:20 på eftermiddagarna utom fredagar då avdelningarna slår ihop klockan 15:30.


Höstens lovdagar

Tider i Tempus ska läggas minst 2 veckor i förväg – och vi vet alla att tiden springer iväg! Börja gärna fundera redan nu om ert barn behöver tillsyn under höstens lovdagar.

Höstlovet: 2020-10-26 – 2020-10-30 (v44) 

Lovdag, skolan: 2020-12-07

Jullovet: 2020-12-21 – 2020-10-30

Under dessa lov är skolan stängd men fritids är öppet för de som behöver. Då personal både i kök och på fritids kan komma att söka ledigt är det bra att ni lägger in tider för ert barn så snart som möjligt då schemat planeras utifrån behov. Det är också viktigt för köket när de ska beräkna maten, extra viktigt om ert barn behöver specialkost.


= = = OBS ! ! ! = = = 

Vi vill uppmärksamma er på vikten av att lägga in era barns tider i Tempus! Läs gärna mer under fliken TEMPUS för att få mera hjälp hur ni går till väga.

BUSSTIDERNA för läsåret 20/21 har fått en del förändringar som gör att vi på fritids behöver veta om Ert barn kommer att vara på fritids eller inte. En stor förändring är att bussen på fredagar nu kommer gå hem 15:10 istället för 13:10. Det innebär att de barn som behöver skolskjuts kommer vara kvar på mellistid klockan 14:00 (om de slutar tills dess) vilket i sin tur påverkar köket och matplaneringen. Står Ert barn inte med i Tempus syns de inte i inräkningen på antalet ätande barn – viktigt att tänka på, speciellt om det gäller specialkost!

Läs mer om hur ni lägger tiderna under fliken TEMPUS.


Information angående hjälmar vid lek                    ute på kullen

På fritids har vi inget hjälmtvång vintertid om barnen vill leka ute på exempelvis kullen. Vill ni som föräldrar att era barn ska ha hjälm så skicka med en hjälm till skolan och informera oss så vi vet att de ska använda det.